Lielās pilsētās jau diezgan sen bija tiešām populāri pasūtīt ēdienu, nemaz nerunājot par tādu lietu piemēram, kā izbraukuma banketi. Visbiežāk visi biznesmeņi svētkus rīkoja pie sevis mājas teritorijā vai, piemēram, viesu mājās, bet galdu klāšana izbraukumā un banketu ēdienkarte tiek sūtītas pārbaudītā vietā.
Un torte vai kūka no veikala nekad nebija populāra, tādēļ jau laiku atpakaļ turīgi klienti deva priekšroku tāda veida precei piemēram, kā tortes pēc pasūtījuma. Tā kā viss attīstās un arī pilnveidojas, parādījās daudzas konditorejas Rīgā, kā arī citur Latvijas teritorijā, kur piedāvā ne vien iespēju pasūtīt torti, bet arī ir piedāvātā galdu klāšana izbraukumā. Turklāt galdu klāšana cenas ziņā vairs nav tik dārgs pasūtījums. Kā arī sameklējot savu konditoreju, klientam vairāk nebūs jādomā, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri vai rauši.
Tortes jau ir tie konditorejas izstrādājumi, kuriem jāpievērš liela vērība
Pirms pasūtīt torti ir jāatceras uz kādu pasākumu tā ir paredzēta, tā kā, nenoliedzami, konditoreja priekš Jums var sagatavot jebko. Bet ir jāatcerās, ka uz dzimšanas dienu nav vajadzīga kāzu torte vai arī otrādi. Tagad tortes pēc pasūtījuma ir ļoti daudzveidīgas. Tās ir sākot no ļoti ekonomiskiem variantiem un beidzot par ar visdārgākajām versijām. Interesants rīcības variants ir iespēja pasūtīt torti, kura izgatavota no kūciņām, tad nemaz nav jāgriež torte, kā arī tas var būt izdevīgāk nekā sūtīt vienu lielu. Mēs visi zinām, ka konditorejas izstrādājumi var būt ar diezgan atšķirīgiem pildījumiem. Vienkārš pildījums jau ir populārākā opcija, kad tiek sūtītas tortes pēc pasūtījuma Rīgā. Šinī gadījumā visbiežāk biskvīts ir mīkstināts ar saldūdeni un likta klāt kārta ar augļiem vai ogām. Minētais variants jau ir vislētākais. Taču kas to lai zin, varbūt dot priekšroku, kam interesantam un pasūtīt torti, piemēram, no burkāniem vai varbūt siera kūku? Un protams nevar aizmirst par noformējumu, jo šis ļoti ietekmē cenu, ko noteiks konditoreja.
Banketu ēdienkarte un galdu klāšana izbraukumā, kam pievērst pastiprinātu uzmanību?
Banketi šodien parasti ir diezgan ierasta lieta. Turklāt daudzas konditorejas Rīgā un citviet mūsu valstī piedāvā kā uzkodas banketam, tā arī tādu lietu kā galdu klāšana izbraukumā. Bet pircējiem, kad tiks apspriesta pati banketu ēdienkarte, ir jāpiedomā pie dažiem momentiem. Pati banketu ēdienkarte kā arī produktu uzskaitīšana notiek sekojoši. Aukstās uzkodas banketam, kurās iekļaujas dārzeņi, sieri, dažādi kanape, tiek skaitītas vidēji līdz 400g uz cilvēku. Savukārt karstās uzkodas varētu būt līdz 100 g uz viesi, taja pat laikā salāti būs līdz 250 g . Bet pamatēdiens, kurš būs apvienots ar piedevām, ir gaļa, kas paredzēta līdz 250g un piedevas 150g. Augļi vienam viesim tiek paredzētas līdz 200 g, bet konditorejas izstrādājumi – līdz 200 g. Tādā veidā sanāk 1,5 kg uz cilvēku. Kad tiek rēķināta galdu klāšana cenas ziņā, skaita kopā kā produktus, gan arī pati galda klāšana.